Uppstart

Då startar jag igång min surdegsblogg och mitt surdegsbakande.  Det har ju blivit väldigt poppis att baka med surdeg. Varför det blivit så inne nu är väl för att det är lite coolt att göra krångliga saker i köket. Jag har just börjat med "krångelbaket" eftersom jag tröttnat på att brödet man köper är dyrt och av väldigt dålig kvalitet. Det är ju som skumgummi. Kanske inte kostigt när det går jäsa en kvart och är fyllt med stabiliseringsmedel osv.

Mitt första försök blev måttligt bra. Med stor entusiasm satte jag igång en surdeg och slog upp första receptet i Riddarbageriets bok. Sur torped skulle det bli. Blev inte alls bra. Blev kanske sveriges mest kompakta bröd.. Det ville inte jäsa alls :( Ställde in burkarna med surdeg i kylen i tron att dom skulle hålla sig rätt länge. När det blivit mögel på ytan så åkte dom i soporna. Nästa försök på sura torpeder gick lika dåligt... Men nu hade jag läst att man måste ju mata surdegen en gång i veckan. Så när det var dags att baka nästa bröd som blev HMD från samma bok så bubblade det mycket mer! Brödet blev dessutom gudomligt gott. Så i morse åkte omgång två av HMD in i ugnen och det blev super!

Tänkte nu ge mig på ett modifierat recept på dessa sura torpeder. Ska blanda i mer mjöl. Tidigare test har gett en väldigt lös deg. Återkommer med resultatet och om det blir bra så ska jag skriva ner hur jag gjorde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0